30 Eylül 2017 Cumartesi

AĞLAYAN KEK


     🍫4 adet yumurta
🍫3 yemek kaşığı kakao
🍫3 kahve fincanı toz şeker
🍫3 kahve fincanı un
🍫1 adet kabartma tozu
🍫1 adet vanilya
🍫1 litre süt
🍫Kremşanti
🍫sıvıyağ(Kek kalıbını yaglamak icin)
Çikolatalı Sosu için:🍫1 paket sivi krema 🍫160 gr bitter çikolata yada hazır çikolata sosu

Öncelikle fırınımızı ısıtıyoruz. çünkü kek yaparken ısıtılmış fırına girmesi kekin çok daha iyi kabarmasını sağlar. Öncelikle yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılır.Toz şekerimizi yumurtanın üstüne ekledikten sonra bir mikser yada cirpici yardımıyla yaklaşık 5 dk. çırpıyoruz. Malzemeler çırpılırken şekerin iyice eridiğinden emin oluyoruz.Kek karışımının içerisine bir türk kahve fincanı süt ve 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave ediyor ve  çırpıyoruz. Ardından içerisine eleyerek un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Bu yöntem kekin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
Dikdörtgen  kalıbımızı yağlıyoruz ve kek harcını içerisine döküyoruz.Kekimizde ki hava kabarcıklarını önlemek için zemine birkaç kez vuruyoruz ve önceden 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırınımızda veriyoruz. Yaklaşık 15 dk. kalacak olan kekimizin üstü renk değiştirip kabarınca fırından çıkarabilirsiniz.Hazır olan kekimizin üstüne 2 su bardağı sütümüzü döküp soğumaya bırakıyoruz. Kek soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz krem şantiyi bir spatula yardımı ile kekimizin üzerine yayıyoruz. Burada önemli olan malzemelerin soğuk olması. Çikolata sosu icin 200 gr.  süt kremasını kaynama noktasına getirip içerisine 160 gr. bitter çikolata ilave edip eritiyoruz.Biraz ilitip kekin üzerine döküp servis yapiyoruz.

İNEGÖL KÖFTE



• 500 gram kıyma (köftelik) iki kez çekilmiş(danakuzu karışık olabilir)
• 2-3 dilim bayat ekmek içi
• 1 kahve fincanı su(isteğe göre)
• 2 çay kaşığı karbonat
• 2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
• tuz
• 1-2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlıyacağımız kaba kıyma ve suyu sıkılmış ekmek içlerini koyalım.  Limon suyu, karbonat, tuz ilave edelim.
Rendelenmiş soğanı da ilave edip iyice yoğuralım.
4-5 saat buzdolabında dinlendirelim.
Dinlendirilmiş köfteleri yağsız tavada, ızgarada veya fırında pişirebiliriz.

3 Eylül 2017 Pazar

BAKLAVA




    BAKLAVA

🍬200 gr tereyağı veya margarin
🍬350 gr çekilmiş ceviz içi
🍬Yarım çay kaşığı tuz
🍬Yarım yemek kaşığı sirke
🍬1 adet kabartma tozu
🍬1 su bardağı sıvıyağ
🍬1 su bardağı süt
🍬3 adet yumurta
🍬Aldığı kadar un

Açmak için:🍬Mısır nişastası

Şerbet için:🍬4,5 su bardağı şeker
                    🍬5 su bardağı su
                    🍬Bir kaç damla limon suyu

Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp üzerine sütü, sıvıyağı,sirkeyi  ve tuzu ekleyin ve karıştırın.Üstüne kabartma tozu ve aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru 30 eşit parçaya ayırarak güzelce yuvarlayin.
      Hamurlardan bir tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açarak kenarda bekletin.Diğer hamurları da aynı şekilde açıp üst üste 10lu grup şeklinde biriktirin.Ilk on parçayı nisasta  ve  oklava ile  tepsi kadar acip yağlanmis tepsiye yerlestirin.Cevizin yarisini serpin.Diger on parçayı da aynı şekilde açıp yerleştirip ceviz serpin.Son on parçayı da açıp
yerlestirin.Sonra istediğiniz şekilde dilimleyin.Tereyagini eritip baklavanin üzerine eşit bir şekilde dökün fırında kızarana kadar pisirin.Sonra hazirladiginiz serbetini dökün.Afiyetbalseker olsun.

12 Ağustos 2017 Cumartesi

WHOOPİE PİE

   
         WHOOPİE PİE
🍰100 gr yumuşak tereyağı veya margarin
🍰1 su bardağı şeker
🍰1 adet yumurta
🍰1 su bardağı ılık süt
🍰1 çorba kaşığı limon suyu
🍰3 su bardağı un
🍰1 paket kabartma tozu
🍰1 paket vanilya
🍰3 çorba kaşığı kakao.

Arasına:Pasta kreması veya kahvaltılık çikolata yada canınız ne isterse

Bir kaba ılık sütü ve limon suyunu koyup 30 dakika bekletelim. (kesilmesi için)

Yumuşak tereyağını toz şekerle karıştıralım.

Üzerine yumurtayı ilave edip çırpalım.

Sütlü limonlu karışımı ilave edelim ve tekrar çırpalım.

Başka bir kaba elediğimiz unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı koyup harmanlayalım.

Sonra diğer karışıma yavaş yavaş ilave edip karıştırıp homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim.

Elde ettiğimiz hamur kurabiye hamurundan biraz cıvık, kek hamurundan ise biraz daha katı olacak.

Sıkma torbasının ucuna düz duy takalım.

Hamuru sıkma torbasına dolduralım ve yağlı kağıt serili tepsiye 2 -3 cm aralıkla sıkalım.

Tepsiye sıktığımız hamurun üzerinde oluşan tepecikleri parmağımızı hafif ıslatarak düzeltelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında 10 dakika pişirelim.
1 adet kurabiyenin üzerine çikolata veya krema sürelim ve üzerini başka bir kurabiye ile kapatıp sandviç gibi yapalım.üzerine isterseniz  biraz çikolata rendeleyebilirsiniz.afiyetle kalın...

1 Ağustos 2017 Salı

MOZAİK PASTA


           Herkese selam dostlar internetten  bir çok tarif denedim en güzeli ve pratigi bu oldu😍😍 çünkü hem malzemesi az hemde lezzeti harika👌şimdiden kolay gelsin😉...
MOZAİK PASTA
🍫 2 paket sıvı krema
🍫3 paket bitter veya sütlü çikolata
🍫1,5 paket petibör bisküvi
🍫isteğe göre ceviz

Çikolata kreması için ilk olarak çikolatayı küçük parçalara bölün. Sıvı kremayı küçük bir tencereye koyun ve ocağa alın.Tam kaynamaya başlamadan kenarlarından ısıtıp ocaktan alın ve çikolatayı içine aktarıp bütün çikolata parçaları eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın.
 Derin bir kaseye parçaladığımız bisküvilerin üzerine çikolatalı kremayı döküp karıştırın. Harcı dilediğiniz kalıbın içine dökün ve dolabınızda soğumaya bırakın. Dolabınızdan çıkardığınız mozaik pastayı sunum yaparken cevizle yada hindistanceviziyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.#çikolata#krema#pasta#mozaikpasta#bitter#petibör#ceviz#sunum#takip#takipet#beğen#surpriztarifler #sunumperim#gorsellezzetler #sunumgram#mutfakbecerileriniz #lezzetkareleri#mavipembesunum #mukemmellezzetler#lezzetlitariflerle #sunumyeriniz #paylasim_platformu#lezzetrium  #gramtatlı  #yemekrium#mucizetatlar #sahanelezzetler#sizinsunumlar #tarifsunum #nefis #beşçayı #tatlı

12 Temmuz 2017 Çarşamba

VİŞNELİ ÇİKOLATALI KEK



VİŞNELİ ÇİKOLATALI KEK
🍫3 su bardağı un 🍫1 su bardagi süt
🍫1 su bardagindan az sıvıyağ ve erimis margarin karisimi
🍫1,5 su bardağı şeker
🍫yarim paket vanilya(isteğe göre)
🍫1 paket kabartma tozu 🍫50 gr bitter çikolata
🍫Yarım kg kaynatilmis visne suyunun taneleri
🍫3 yemek kaşığı kakao

Yumurta ve şekeri  çırpın.Sonra sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.Daha sonra  un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın.En son bitter çikolatayı elinizle parçalayıp koyun ve yandaki tarifteki visne posasını ekleyin az daha çırpın.Yaglanmis borcama dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında  pişirin.Afiyetsifa olsun

VİŞNE SUYU



VİŞNE  SUYU
🌟Yarım kilo vişne(çekirdeği alınmış)
🌟12 su bardağı su
🌟1,5 su bardağı tozşeker
🌟Çeyrek limonun suyu

Bir tencereye vişneleri ve suyu koyun.Orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişirin.Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, şekeri ve limon suyunu ekleyin.Vişnelerin şekilleri bozulana kadar kaynatın.Ocağı kapatıp süzgeçten geçirerek şişeye yada kavanoza doldurun, buzdolabina koyun.Soğuduktan sonra afiyetle içebilirsiniz.Buzdolabinda birkac gün muhafaza edebilirsiniz.Süzgeçte kalan vişnelerle de  mis gibi visneli çikolatalı kek  yaptim.afiyet olsun

PATATES SALATASI TARİFİ|PATATES SALATASI NASIL YAPILIR

                               PATATES SALATASI 5 adet patates 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 4-5 dal ince kıyılmış taze soğan 1 adet iri ku...