ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI
🎀1 çay bardağı şehriye(arpa veya tel)
🎀2 adet kalçalı but
🎀1 yemek kaşığı tereyağı
🎀1 yemek kaşığı sıvıyağı
🎀1 su bardağına yakın domates konservesi yada 2 adet rendelenmiş domates
🎀Tuz, karabiber
🎀9-10 subardağı tavuk suyu
🎀İsteğe göre yarım limon suyu
🎀1 çay bardağı şehriye(arpa veya tel)
🎀2 adet kalçalı but
🎀1 yemek kaşığı tereyağı
🎀1 yemek kaşığı sıvıyağı
🎀1 su bardağına yakın domates konservesi yada 2 adet rendelenmiş domates
🎀Tuz, karabiber
🎀9-10 subardağı tavuk suyu
🎀İsteğe göre yarım limon suyu
Tavuk butlarını bol suyla haşlayın. Tencereye tereyağ ve sıvıyağı koyup kızdırın. Üzerine arpa şehriyeyi ekleyip kızarana kadar kavurun. Domates konservesi yada püreyi ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tavuk suyunu tencereye ilave edin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp didin. Şehriyeler pişip çorba kıvam alana kadar pişirin ve sıcak servis yapın. Bu soğuk günlerde şifa kaynağı..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder