3 Eylül 2017 Pazar

BAKLAVA




    BAKLAVA

🍬200 gr tereyağı veya margarin
🍬350 gr çekilmiş ceviz içi
🍬Yarım çay kaşığı tuz
🍬Yarım yemek kaşığı sirke
🍬1 adet kabartma tozu
🍬1 su bardağı sıvıyağ
🍬1 su bardağı süt
🍬3 adet yumurta
🍬Aldığı kadar un

Açmak için:🍬Mısır nişastası

Şerbet için:🍬4,5 su bardağı şeker
                    🍬5 su bardağı su
                    🍬Bir kaç damla limon suyu

Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp üzerine sütü, sıvıyağı,sirkeyi  ve tuzu ekleyin ve karıştırın.Üstüne kabartma tozu ve aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru 30 eşit parçaya ayırarak güzelce yuvarlayin.
      Hamurlardan bir tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açarak kenarda bekletin.Diğer hamurları da aynı şekilde açıp üst üste 10lu grup şeklinde biriktirin.Ilk on parçayı nisasta  ve  oklava ile  tepsi kadar acip yağlanmis tepsiye yerlestirin.Cevizin yarisini serpin.Diger on parçayı da aynı şekilde açıp yerleştirip ceviz serpin.Son on parçayı da açıp
yerlestirin.Sonra istediğiniz şekilde dilimleyin.Tereyagini eritip baklavanin üzerine eşit bir şekilde dökün fırında kızarana kadar pisirin.Sonra hazirladiginiz serbetini dökün.Afiyetbalseker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PATATES SALATASI TARİFİ|PATATES SALATASI NASIL YAPILIR

                               PATATES SALATASI 5 adet patates 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 4-5 dal ince kıyılmış taze soğan 1 adet iri ku...