30 Eylül 2017 Cumartesi

AĞLAYAN KEK


     🍫4 adet yumurta
🍫3 yemek kaşığı kakao
🍫3 kahve fincanı toz şeker
🍫3 kahve fincanı un
🍫1 adet kabartma tozu
🍫1 adet vanilya
🍫1 litre süt
🍫Kremşanti
🍫sıvıyağ(Kek kalıbını yaglamak icin)
Çikolatalı Sosu için:🍫1 paket sivi krema 🍫160 gr bitter çikolata yada hazır çikolata sosu

Öncelikle fırınımızı ısıtıyoruz. çünkü kek yaparken ısıtılmış fırına girmesi kekin çok daha iyi kabarmasını sağlar. Öncelikle yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılır.Toz şekerimizi yumurtanın üstüne ekledikten sonra bir mikser yada cirpici yardımıyla yaklaşık 5 dk. çırpıyoruz. Malzemeler çırpılırken şekerin iyice eridiğinden emin oluyoruz.Kek karışımının içerisine bir türk kahve fincanı süt ve 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave ediyor ve  çırpıyoruz. Ardından içerisine eleyerek un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Bu yöntem kekin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
Dikdörtgen  kalıbımızı yağlıyoruz ve kek harcını içerisine döküyoruz.Kekimizde ki hava kabarcıklarını önlemek için zemine birkaç kez vuruyoruz ve önceden 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırınımızda veriyoruz. Yaklaşık 15 dk. kalacak olan kekimizin üstü renk değiştirip kabarınca fırından çıkarabilirsiniz.Hazır olan kekimizin üstüne 2 su bardağı sütümüzü döküp soğumaya bırakıyoruz. Kek soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz krem şantiyi bir spatula yardımı ile kekimizin üzerine yayıyoruz. Burada önemli olan malzemelerin soğuk olması. Çikolata sosu icin 200 gr.  süt kremasını kaynama noktasına getirip içerisine 160 gr. bitter çikolata ilave edip eritiyoruz.Biraz ilitip kekin üzerine döküp servis yapiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PATATES SALATASI TARİFİ|PATATES SALATASI NASIL YAPILIR

                               PATATES SALATASI 5 adet patates 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 4-5 dal ince kıyılmış taze soğan 1 adet iri ku...