30 Eylül 2017 Cumartesi

İNEGÖL KÖFTE



• 500 gram kıyma (köftelik) iki kez çekilmiş(danakuzu karışık olabilir)
• 2-3 dilim bayat ekmek içi
• 1 kahve fincanı su(isteğe göre)
• 2 çay kaşığı karbonat
• 2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
• tuz
• 1-2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlıyacağımız kaba kıyma ve suyu sıkılmış ekmek içlerini koyalım.  Limon suyu, karbonat, tuz ilave edelim.
Rendelenmiş soğanı da ilave edip iyice yoğuralım.
4-5 saat buzdolabında dinlendirelim.
Dinlendirilmiş köfteleri yağsız tavada, ızgarada veya fırında pişirebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PATATES SALATASI TARİFİ|PATATES SALATASI NASIL YAPILIR

                               PATATES SALATASI 5 adet patates 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 4-5 dal ince kıyılmış taze soğan 1 adet iri ku...