Hepsi denenmiş lezzetli tarifler sayfami takip ederseniz ve önerirseniz sevinirim youtube kanalımı da ziyaret edebilirsiniz fatmanın mutfağı poğaça resimli olan daha fazla tarif icin instagramda fatmaninmutfagi_ sayfama bekliyorum sağlıcakla kalın..
7 Temmuz 2020 Salı
ZEYTİNYAĞLI BAMYA
ZEYTİNYAĞLI BAMYA
Malzemeler
500 gram bamya, 1 adet orta boy soğan, 1 tane sarımsak, 3 adet
domates, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 yemek kaşığı domates salçası, 1/2 yemek kaşığı biber salçası, yarım limonun suyu, 2 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 adet kesme şeker, yeteri kadar sıcak su
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan,sarımsak ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
Bir bıçak yardımıyla bamyaların baş kısımlarını çok derine inmeden temizleyin. Ayıkladığınız bamyaları iyice yıkayın.
Orta boy bir tencerenin içerisine zeytinyağı, salça, sarımsak ve soğanları alın. Hafif pembeleşene kadar kavurun.
Ardından küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Karıştırıp, kapağını kapatın.
Domatesler hafif erimeye başladığında bamyalarınızı ilave edin. Yavaşça karıştırın, tuz,karabiber, limon suyu ve şekeri ekleyin.
Malzemelerin üzerine son olarak su ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın.afiyetolsun
KAŞIK DÖKMESİ
![]() |
www.instagram.com/fatmaninmutfagi_ |
KAŞIK DÖKMESİ
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tutam maydanoz
1 küçük kase peynir
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un ve tuz
Yumurtaları karıştırma kabına alın. Yoğurdu ekleyip karıştırın. Sıvıyağ,tuz,peynir ve ince doğranmış maydanozu ekleyin tekrar karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın. Tavayı ısıtıp çok az sıvıyağ koyun. Kaşık yardımıyla hamurdan parçalar alıp tavaya yerleştirin. Arkalı önlü kızartın. Afiyet şifa olsun.
26 Mayıs 2019 Pazar
ŞEKERPARE
İRMİKLİ ŞEKERPARE
*250 gr tereyağı
*1 su bardağı pudra şekeri
*5 yemek kaşığı irmik
*2 yumurta
*4 su bardağı un
*1 paket vanilya
*isteğe göre üzerine fındık
Şerbeti için
*3 su bardağı tozşeker
*4 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:hindistancevizi
Hamur yoğurma kabında kabartma tozu,pudra şekeri,irmik,bir tutam tuz ve vanilyayı harmanlayın.
Ortasını havuz gibi açıp oda ısısıda yumuşamış tereyağı ve yumurtaları ekleyin.Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.Yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerini hafifçe düzeltin.Çatalla şekil verin.Ben üzerine 1 yumurta sarısı sürdüm.180 derecede 30 dk pişirin.
Şerbet için şeker ve suyu şeker iyice eriyene kadar kaynatın.Limon suyunu ekleyip bir iki dakika daha kaynatın.Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Şekerpareleri fırından alıp 2 -3 dakika beklettikten sonra ılık şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün.Tepsinin üstünü kapatıp şerbetini çekmesi için soğumaya bırakın.Afiyet olsun
RAMAZAN PİDESİ
RAMAZAN PİDESİ
Malzemeler:
250 ml su (1 su bardağı su+1 yemek kaşığı su),250 ml süt (1 su bardağı süt+1 yemek kaşığı süt),
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4-4,5 su bardağı un,
1 yemek kaşığı kuru maya.
Üzeri için;
Yumurta sarısı,Susam,Çörekotu
Pideye sekil vermek için; 1 çorba kaşığı un ile bir miktar su, koyu bir ayran kıvamında karıştırılır.
Bu karışım kenarda beklesin.
Derin bir kabın içinde ılık süt, su, şeker, toz maya ve erimiş tereyağı karıştırılır.
Sonra unu ve tuzu ekleyip mikserin hamur yapıcı ucuyla iyice çırpılır.
Çok yumuşak bir hamur olmalı.
Hamur yarım saat dinlendirilir.
Hamur tepsiye boşaltılır, şekillendirilir,
ayran kıvamında olan karışıma elinizi batırıp hamurun üzerine istediğiniz sekli verebilirsiniz.
Sonra yumurta sarısı sürüp susam çörekotu döküp fırında 200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.afiyet olsun.
24 Mayıs 2019 Cuma
ARPA ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI
ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI
🎀1 çay bardağı şehriye(arpa veya tel)
🎀2 adet kalçalı but
🎀1 yemek kaşığı tereyağı
🎀1 yemek kaşığı sıvıyağı
🎀1 su bardağına yakın domates konservesi yada 2 adet rendelenmiş domates
🎀Tuz, karabiber
🎀9-10 subardağı tavuk suyu
🎀İsteğe göre yarım limon suyu
🎀1 çay bardağı şehriye(arpa veya tel)
🎀2 adet kalçalı but
🎀1 yemek kaşığı tereyağı
🎀1 yemek kaşığı sıvıyağı
🎀1 su bardağına yakın domates konservesi yada 2 adet rendelenmiş domates
🎀Tuz, karabiber
🎀9-10 subardağı tavuk suyu
🎀İsteğe göre yarım limon suyu
Tavuk butlarını bol suyla haşlayın. Tencereye tereyağ ve sıvıyağı koyup kızdırın. Üzerine arpa şehriyeyi ekleyip kızarana kadar kavurun. Domates konservesi yada püreyi ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tavuk suyunu tencereye ilave edin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp didin. Şehriyeler pişip çorba kıvam alana kadar pişirin ve sıcak servis yapın. Bu soğuk günlerde şifa kaynağı..
17 Ocak 2018 Çarşamba
AÇMA
AÇMA
🔸2 su bardağı ılık süt
🔸1 su bardağı sıvıyağ 🔸2 adet yumurta (sarılar üzerine)
🔸1 yemek kaşığı kuru maya
🔸1 yemek kaşığı tozşeker 🔸1-1,5 tatlı kaşığı tuz
🔸Alabildiği kadar un
🔸Şekil verirken yaglamak icin margarin
Maya,şeker ve sütü bir kapta karıştırıp 15 dk bekletin.Sonra yoğurma kabına mayayı ve margarin hariç diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.1 saat mayalandirin. Dinlenip kabaran hamuru parçalara ayırın. Mutfak tezgahına un serpip hamur parçalarını merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Tüm hamurları aynı şekilde açın. Yağı eritip ılınmasını bekleyin. Ilınan yağdan en az 1 yemek kaşığı kadar alıp hamurlardan birinin üzerine gezdirin.Yağlı hamurun bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın. Rulonun ucundan tutup kendi etrafında kıvırın ve uçlarını birleştirin. Hazırladığınız simit şeklindeki açmaları yağlanmış yada yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
KARAKÖY POĞAÇASI
KARAKÖY POĞAÇASI
🐚1 çay bardağı ılık süt 🐚1 paket margarin
🐚1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya
🐚2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
🐚1,5 yemek kaşığı tozseker (silme)
🐚1 tatlı kaşığı tuz
🐚5-6 su bardağı un
🐚4 yemek kaşığı sıvıyağ
İçine:peynir ve maydanoz
Bir kaba ılık sütü,mayayı ve şekeri koyup karıştırın. Üzerine sıvıyağ,margarin,tuz ve yumurtaları ilave edip karıştıralım.Unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoguralım.Üzerini kapatıp 45 dk mayalandırın.Hamurdan limon kadar bezeler hazırlayın.Düz bir zeminde açın.Peynirden koyup kenarlarını ortada birlestirin.Birlesim yeri alta gelecek sekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dk tepside bekletin.Çatalla çizikler atıp önceden ısırılmış 180 derece fırında pişirin.
Etiketler:
batıkent,
doktorlar,
eskişehir,
espark,
hamurişleri,
karaköy,
karaköypoğaçası,
köprü başı,
masalşatosu,
odunpazarı,
poğaça,
poğaçatarifleri,
sazova,
şirintepe,
tepebaşı,
yemektarifleri
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
PATATES SALATASI TARİFİ|PATATES SALATASI NASIL YAPILIR
PATATES SALATASI 5 adet patates 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 4-5 dal ince kıyılmış taze soğan 1 adet iri ku...

-
ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI 🎀1 çay bardağı şehriye(arpa veya tel) 🎀2 adet kalçalı but 🎀1 yemek kaşığı tereyağı 🎀1 yemek kaşığı...
-
EV YAPIMI PİZZA Hamuru icin 🍕4 su bardagı un 🍕1 su bardağı su 🍕1 büyük çay bardağı süt 🍕5 yemek kaşığı sıvıyağ 🍕1 tatlı kaşı...
-
UN KURABİYESİ 1 paket sanayağı veya tereyağ (oda sıcaklığında) 4 kahve fincanı un 3,5 kahve fincanı mısır nişastası 2 kahve fincanı ...