Hepsi denenmiş lezzetli tarifler sayfami takip ederseniz ve önerirseniz sevinirim youtube kanalımı da ziyaret edebilirsiniz fatmanın mutfağı poğaça resimli olan daha fazla tarif icin instagramda fatmaninmutfagi_ sayfama bekliyorum sağlıcakla kalın..
17 Ocak 2018 Çarşamba
AÇMA
AÇMA
🔸2 su bardağı ılık süt
🔸1 su bardağı sıvıyağ 🔸2 adet yumurta (sarılar üzerine)
🔸1 yemek kaşığı kuru maya
🔸1 yemek kaşığı tozşeker 🔸1-1,5 tatlı kaşığı tuz
🔸Alabildiği kadar un
🔸Şekil verirken yaglamak icin margarin
Maya,şeker ve sütü bir kapta karıştırıp 15 dk bekletin.Sonra yoğurma kabına mayayı ve margarin hariç diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.1 saat mayalandirin. Dinlenip kabaran hamuru parçalara ayırın. Mutfak tezgahına un serpip hamur parçalarını merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Tüm hamurları aynı şekilde açın. Yağı eritip ılınmasını bekleyin. Ilınan yağdan en az 1 yemek kaşığı kadar alıp hamurlardan birinin üzerine gezdirin.Yağlı hamurun bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın. Rulonun ucundan tutup kendi etrafında kıvırın ve uçlarını birleştirin. Hazırladığınız simit şeklindeki açmaları yağlanmış yada yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
PATATES SALATASI TARİFİ|PATATES SALATASI NASIL YAPILIR
PATATES SALATASI 5 adet patates 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 4-5 dal ince kıyılmış taze soğan 1 adet iri ku...

-
EV YAPIMI PİZZA Hamuru icin 🍕4 su bardagı un 🍕1 su bardağı su 🍕1 büyük çay bardağı süt 🍕5 yemek kaşığı sıvıyağ 🍕1 tatlı kaşı...
-
ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI 🎀1 çay bardağı şehriye(arpa veya tel) 🎀2 adet kalçalı but 🎀1 yemek kaşığı tereyağı 🎀1 yemek kaşığı...
-
RAMAZAN PİDESİ Malzemeler: 250 ml su (1 su bardağı su+1 yemek kaşığı su),250 ml süt (1 su bardağı süt+1 yemek kaşığı süt), 1 tatl...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder