17 Ocak 2018 Çarşamba

AÇMA


        AÇMA
🔸2 su bardağı ılık süt
🔸1 su bardağı sıvıyağ 🔸2 adet yumurta (sarılar üzerine)
🔸1 yemek kaşığı kuru maya
🔸1 yemek kaşığı tozşeker 🔸1-1,5 tatlı kaşığı tuz
🔸Alabildiği kadar un
🔸Şekil verirken yaglamak icin margarin
Maya,şeker ve sütü bir kapta karıştırıp 15 dk bekletin.Sonra yoğurma kabına mayayı ve margarin hariç diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.1 saat mayalandirin. Dinlenip kabaran hamuru  parçalara ayırın. Mutfak tezgahına un serpip hamur parçalarını merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Tüm hamurları aynı şekilde açın. Yağı eritip ılınmasını bekleyin. Ilınan yağdan en az 1 yemek kaşığı kadar alıp hamurlardan birinin üzerine gezdirin.Yağlı hamurun bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın. Rulonun ucundan tutup kendi etrafında kıvırın ve uçlarını birleştirin. Hazırladığınız simit şeklindeki açmaları yağlanmış yada yağlı kağıt serili  fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PATATES SALATASI TARİFİ|PATATES SALATASI NASIL YAPILIR

                               PATATES SALATASI 5 adet patates 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 4-5 dal ince kıyılmış taze soğan 1 adet iri ku...