26 Mayıs 2019 Pazar

ŞEKERPARE


     İRMİKLİ ŞEKERPARE
*250 gr tereyağı
*1 su bardağı pudra şekeri
*5 yemek kaşığı irmik
*2 yumurta
*4 su bardağı un
*1 paket vanilya
*isteğe göre üzerine fındık
Şerbeti için
*3 su bardağı tozşeker
*4 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:hindistancevizi

Hamur yoğurma kabında kabartma tozu,pudra şekeri,irmik,bir tutam tuz ve vanilyayı harmanlayın.
Ortasını havuz gibi açıp oda ısısıda yumuşamış tereyağı ve yumurtaları ekleyin.Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.Yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerini hafifçe düzeltin.Çatalla şekil verin.Ben üzerine 1 yumurta sarısı sürdüm.180 derecede 30 dk pişirin.
Şerbet için şeker ve suyu şeker iyice eriyene kadar kaynatın.Limon suyunu ekleyip bir iki dakika daha kaynatın.Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Şekerpareleri fırından alıp 2 -3 dakika beklettikten sonra ılık şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün.Tepsinin üstünü kapatıp şerbetini çekmesi için soğumaya bırakın.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PATATES SALATASI TARİFİ|PATATES SALATASI NASIL YAPILIR

                               PATATES SALATASI 5 adet patates 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 4-5 dal ince kıyılmış taze soğan 1 adet iri ku...