Hepsi denenmiş lezzetli tarifler sayfami takip ederseniz ve önerirseniz sevinirim youtube kanalımı da ziyaret edebilirsiniz fatmanın mutfağı poğaça resimli olan daha fazla tarif icin instagramda fatmaninmutfagi_ sayfama bekliyorum sağlıcakla kalın..
13 Kasım 2017 Pazartesi
KADINBUDU KÖFTE
KADINBUDU KÖFTE
🔽2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
🔽400 gram orta yağlı kıyma
🔽1 adet yumurta
🔽1 adet kuru soğan
🔽2 diş sarımsak
🔽1 çay bardağı haşlanmış pirinç
🔽tuz
🔽1/2 çay kaşığı karabiber
🔽1/2 çay kaşığı kimyon
Köfteleri kızartmak için:
🔽1 su bardağı ayçiçek yağı
🔽1 çay bardağı un
🔽1 adet yumurta
Kuru soğan ve sarımsakları çok küçük parçalar halinde doğrayın.
Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Doğradığınız soğan ve sarımsakları renk alana kadar kavurun.
Kavrulan soğanlara kıymanın yarısını ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurma işlemini sürdürün. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyin.
Kavrulmuş kıymayı soğuması için; oval bir karıştırma kabına alarak 10 dakika kadar bekletin.
Soğuyan harca kalan kıymayı, yumurtayı ve haşlanmış pirinci ekledikten sonra yoğurun.
Köfte harcından parçalar kopartın ve avuç içinizde bastırarak yassı köfteler hazırlayın.
Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Yumurtayı çırpın, unu düz bir servis tabağına alın.
Köfteleri sırasıyla; una ve çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağda ters yüz ederek kızartın.
Fazla yağını bırakması için; kağıt havlu serili bir servis tabağına aldığınız köfteleri biraz beklettikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylasin.
Etiketler:
akşam yemeği,
damaktadı,
eskişehir,
etyemekleri,
ev yapımı,
evyemekleri,
handmade,
ızmir,
istanbul,
kadınbuduköfte,
konya,
köfte,
köftetarifleri,
mersin,
misafir,
pazartesi,
sayfa,
sunum,
tarifler
23 Ekim 2017 Pazartesi
TARÇINLI KURABİYE
TARÇINLI KURABIYE
🍁150 gr yumuşak margarin
🍁1 çay bardağı pudra şekeri 🍁2 tatlı kaşığı tarçın 🍁1 paket vanilya 🍁1 paket kabartma tozu 🍁2-2,5 su bardağı elenmiş un
Margarin ve pudra şekerini yoğurma kabına alip mikser ile 3 dk çırpın.Sonra diğer malzemeleri ekleyerek iyice yoğurun.Hamuru merdane ile açıp istediginiz şekilde bir kurabiye kalibiyla yada bardakla kesin.Yaglanmis yada yağlı kağıt serili tepsiye sıralayıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dk pişirin.afiyetsifa olsun.
Etiketler:
altın günü,
beğen,
çay,
çay saati,
ekim,
eskişehir,
ev,
ev yapımı,
gelin,
hamurişi,
kalp,
kurabiye,
kurabiyetarifleri,
misafir,
salı,
sonbahar,
takip,
tarçın,
tarçınlıkurabiye,
yemektarifleri
30 Eylül 2017 Cumartesi
AĞLAYAN KEK
🍫4 adet yumurta
🍫3 yemek kaşığı kakao
🍫3 kahve fincanı toz şeker
🍫3 kahve fincanı un
🍫1 adet kabartma tozu
🍫1 adet vanilya
🍫1 litre süt
🍫Kremşanti
🍫sıvıyağ(Kek kalıbını yaglamak icin)
Çikolatalı Sosu için:🍫1 paket sivi krema 🍫160 gr bitter çikolata yada hazır çikolata sosu
Öncelikle fırınımızı ısıtıyoruz. çünkü kek yaparken ısıtılmış fırına girmesi kekin çok daha iyi kabarmasını sağlar. Öncelikle yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılır.Toz şekerimizi yumurtanın üstüne ekledikten sonra bir mikser yada cirpici yardımıyla yaklaşık 5 dk. çırpıyoruz. Malzemeler çırpılırken şekerin iyice eridiğinden emin oluyoruz.Kek karışımının içerisine bir türk kahve fincanı süt ve 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave ediyor ve çırpıyoruz. Ardından içerisine eleyerek un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Bu yöntem kekin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
Dikdörtgen kalıbımızı yağlıyoruz ve kek harcını içerisine döküyoruz.Kekimizde ki hava kabarcıklarını önlemek için zemine birkaç kez vuruyoruz ve önceden 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırınımızda veriyoruz. Yaklaşık 15 dk. kalacak olan kekimizin üstü renk değiştirip kabarınca fırından çıkarabilirsiniz.Hazır olan kekimizin üstüne 2 su bardağı sütümüzü döküp soğumaya bırakıyoruz. Kek soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz krem şantiyi bir spatula yardımı ile kekimizin üzerine yayıyoruz. Burada önemli olan malzemelerin soğuk olması. Çikolata sosu icin 200 gr. süt kremasını kaynama noktasına getirip içerisine 160 gr. bitter çikolata ilave edip eritiyoruz.Biraz ilitip kekin üzerine döküp servis yapiyoruz.
İNEGÖL KÖFTE
• 500 gram kıyma (köftelik) iki kez çekilmiş(danakuzu karışık olabilir)
• 2-3 dilim bayat ekmek içi
• 1 kahve fincanı su(isteğe göre)
• 2 çay kaşığı karbonat
• 2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
• tuz
• 1-2 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlıyacağımız kaba kıyma ve suyu sıkılmış ekmek içlerini koyalım. Limon suyu, karbonat, tuz ilave edelim.
Rendelenmiş soğanı da ilave edip iyice yoğuralım.
4-5 saat buzdolabında dinlendirelim.
Dinlendirilmiş köfteleri yağsız tavada, ızgarada veya fırında pişirebiliriz.
Etiketler:
akşam yemeği,
anayemekler,
baharat,
bursa,
ekmek içi,
eskişehir,
inegöl,
inegöl köfte,
istanbul,
karbonat,
kıyma,
köfte,
köftetarifleri,
kurusoğan,
limon,
mutfağım,
nefis,
tarif,
tuz
3 Eylül 2017 Pazar
BAKLAVA
BAKLAVA
🍬200 gr tereyağı veya margarin
🍬350 gr çekilmiş ceviz içi
🍬Yarım çay kaşığı tuz
🍬Yarım yemek kaşığı sirke
🍬1 adet kabartma tozu
🍬1 su bardağı sıvıyağ
🍬1 su bardağı süt
🍬3 adet yumurta
🍬Aldığı kadar un
Açmak için:🍬Mısır nişastası
Şerbet için:🍬4,5 su bardağı şeker
🍬5 su bardağı su
🍬Bir kaç damla limon suyu
Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp üzerine sütü, sıvıyağı,sirkeyi ve tuzu ekleyin ve karıştırın.Üstüne kabartma tozu ve aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru 30 eşit parçaya ayırarak güzelce yuvarlayin.
Hamurlardan bir tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açarak kenarda bekletin.Diğer hamurları da aynı şekilde açıp üst üste 10lu grup şeklinde biriktirin.Ilk on parçayı nisasta ve oklava ile tepsi kadar acip yağlanmis tepsiye yerlestirin.Cevizin yarisini serpin.Diger on parçayı da aynı şekilde açıp yerleştirip ceviz serpin.Son on parçayı da açıp
yerlestirin.Sonra istediğiniz şekilde dilimleyin.Tereyagini eritip baklavanin üzerine eşit bir şekilde dökün fırında kızarana kadar pisirin.Sonra hazirladiginiz serbetini dökün.Afiyetbalseker olsun.
Etiketler:
26,
adalar,
BAKLAVA,
bayram,
bayramınızkutluolsun,
bayramınızmübarekolsun,
ceviz,
dua,
eskişehir,
evbaklavası,
hayırlı,
İyi bayramlar,
kurban,
sazova,
şerbet,
yemektarifleri
Yer:
Eskişehir, Türkiye
12 Ağustos 2017 Cumartesi
WHOOPİE PİE
WHOOPİE PİE
🍰100 gr yumuşak tereyağı veya margarin
🍰1 su bardağı şeker
🍰1 adet yumurta
🍰1 su bardağı ılık süt
🍰1 çorba kaşığı limon suyu
🍰3 su bardağı un
🍰1 paket kabartma tozu
🍰1 paket vanilya
🍰3 çorba kaşığı kakao.
Arasına:Pasta kreması veya kahvaltılık çikolata yada canınız ne isterse
Bir kaba ılık sütü ve limon suyunu koyup 30 dakika bekletelim. (kesilmesi için)
Yumuşak tereyağını toz şekerle karıştıralım.
Üzerine yumurtayı ilave edip çırpalım.
Sütlü limonlu karışımı ilave edelim ve tekrar çırpalım.
Başka bir kaba elediğimiz unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı koyup harmanlayalım.
Sonra diğer karışıma yavaş yavaş ilave edip karıştırıp homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim.
Elde ettiğimiz hamur kurabiye hamurundan biraz cıvık, kek hamurundan ise biraz daha katı olacak.
Sıkma torbasının ucuna düz duy takalım.
Hamuru sıkma torbasına dolduralım ve yağlı kağıt serili tepsiye 2 -3 cm aralıkla sıkalım.
Tepsiye sıktığımız hamurun üzerinde oluşan tepecikleri parmağımızı hafif ıslatarak düzeltelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 10 dakika pişirelim.
1 adet kurabiyenin üzerine çikolata veya krema sürelim ve üzerini başka bir kurabiye ile kapatıp sandviç gibi yapalım.üzerine isterseniz biraz çikolata rendeleyebilirsiniz.afiyetle kalın...
Etiketler:
blogger,
cookie,
çikolata,
enfes,
eskişehir,
gibi,
hamurişleri,
kakao,
kek,
krem,
krema,
kurabiye,
mutfak,
mükemmel,
pasta,
takip,
tatlı,
whoopie,
whoopie pie,
yemektarifleri
1 Ağustos 2017 Salı
MOZAİK PASTA
Herkese selam dostlar internetten bir çok tarif denedim en güzeli ve pratigi bu oldu😍😍 çünkü hem malzemesi az hemde lezzeti harika👌şimdiden kolay gelsin😉...
MOZAİK PASTA
🍫 2 paket sıvı krema
🍫3 paket bitter veya sütlü çikolata
🍫1,5 paket petibör bisküvi
🍫isteğe göre ceviz
Çikolata kreması için ilk olarak çikolatayı küçük parçalara bölün. Sıvı kremayı küçük bir tencereye koyun ve ocağa alın.Tam kaynamaya başlamadan kenarlarından ısıtıp ocaktan alın ve çikolatayı içine aktarıp bütün çikolata parçaları eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın.
Derin bir kaseye parçaladığımız bisküvilerin üzerine çikolatalı kremayı döküp karıştırın. Harcı dilediğiniz kalıbın içine dökün ve dolabınızda soğumaya bırakın. Dolabınızdan çıkardığınız mozaik pastayı sunum yaparken cevizle yada hindistanceviziyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.#çikolata#krema#pasta#mozaikpasta#bitter#petibör#ceviz#sunum#takip#takipet#beğen#surpriztarifler #sunumperim#gorsellezzetler #sunumgram#mutfakbecerileriniz #lezzetkareleri#mavipembesunum #mukemmellezzetler#lezzetlitariflerle #sunumyeriniz #paylasim_platformu#lezzetrium #gramtatlı #yemekrium#mucizetatlar #sahanelezzetler#sizinsunumlar #tarifsunum #nefis #beşçayı #tatlı
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
PATATES SALATASI TARİFİ|PATATES SALATASI NASIL YAPILIR
PATATES SALATASI 5 adet patates 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 4-5 dal ince kıyılmış taze soğan 1 adet iri ku...

-
ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI 🎀1 çay bardağı şehriye(arpa veya tel) 🎀2 adet kalçalı but 🎀1 yemek kaşığı tereyağı 🎀1 yemek kaşığı...
-
EV YAPIMI PİZZA Hamuru icin 🍕4 su bardagı un 🍕1 su bardağı su 🍕1 büyük çay bardağı süt 🍕5 yemek kaşığı sıvıyağ 🍕1 tatlı kaşı...
-
UN KURABİYESİ 1 paket sanayağı veya tereyağ (oda sıcaklığında) 4 kahve fincanı un 3,5 kahve fincanı mısır nişastası 2 kahve fincanı ...