Hepsi denenmiş lezzetli tarifler sayfami takip ederseniz ve önerirseniz sevinirim youtube kanalımı da ziyaret edebilirsiniz fatmanın mutfağı poğaça resimli olan daha fazla tarif icin instagramda fatmaninmutfagi_ sayfama bekliyorum sağlıcakla kalın..
17 Ocak 2018 Çarşamba
AÇMA
AÇMA
🔸2 su bardağı ılık süt
🔸1 su bardağı sıvıyağ 🔸2 adet yumurta (sarılar üzerine)
🔸1 yemek kaşığı kuru maya
🔸1 yemek kaşığı tozşeker 🔸1-1,5 tatlı kaşığı tuz
🔸Alabildiği kadar un
🔸Şekil verirken yaglamak icin margarin
Maya,şeker ve sütü bir kapta karıştırıp 15 dk bekletin.Sonra yoğurma kabına mayayı ve margarin hariç diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.1 saat mayalandirin. Dinlenip kabaran hamuru parçalara ayırın. Mutfak tezgahına un serpip hamur parçalarını merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Tüm hamurları aynı şekilde açın. Yağı eritip ılınmasını bekleyin. Ilınan yağdan en az 1 yemek kaşığı kadar alıp hamurlardan birinin üzerine gezdirin.Yağlı hamurun bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın. Rulonun ucundan tutup kendi etrafında kıvırın ve uçlarını birleştirin. Hazırladığınız simit şeklindeki açmaları yağlanmış yada yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
KARAKÖY POĞAÇASI
KARAKÖY POĞAÇASI
🐚1 çay bardağı ılık süt 🐚1 paket margarin
🐚1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya
🐚2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
🐚1,5 yemek kaşığı tozseker (silme)
🐚1 tatlı kaşığı tuz
🐚5-6 su bardağı un
🐚4 yemek kaşığı sıvıyağ
İçine:peynir ve maydanoz
Bir kaba ılık sütü,mayayı ve şekeri koyup karıştırın. Üzerine sıvıyağ,margarin,tuz ve yumurtaları ilave edip karıştıralım.Unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoguralım.Üzerini kapatıp 45 dk mayalandırın.Hamurdan limon kadar bezeler hazırlayın.Düz bir zeminde açın.Peynirden koyup kenarlarını ortada birlestirin.Birlesim yeri alta gelecek sekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dk tepside bekletin.Çatalla çizikler atıp önceden ısırılmış 180 derece fırında pişirin.
Etiketler:
batıkent,
doktorlar,
eskişehir,
espark,
hamurişleri,
karaköy,
karaköypoğaçası,
köprü başı,
masalşatosu,
odunpazarı,
poğaça,
poğaçatarifleri,
sazova,
şirintepe,
tepebaşı,
yemektarifleri
30 Aralık 2017 Cumartesi
KARNABAHAR YEMEĞİ
KARNABAHAR YEMEĞİ
*1/2 baş orta boy karnabahar
*1 adet büyük boy havuç
*1 baş soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
*1 silme yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ,
*Tuz,Su.
HazırlanışıKarnabaharı dallarına ayırıp güzelce yıkayın,Havucu soyup yuvarlak dilimler halinde doğrayın,Soğanı yemeklik doğrayın,Derin bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı kızdırın,Soğanı ekleyip sık sık karıştırarak yumuşayana kadar kavurun,Salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,Toz biberini ve ununu ekleyip karıştırarak 1-2 dk. daha kavurun,Karnabahar ve ve havuçları da ekleyip karıştırın,Üzerini geçecek kadar su koyup orta hararetli ateşte karnabahar ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin,Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.afiyetolsun.
28 Aralık 2017 Perşembe
ZEYTINYAĞLI KURABİYE
ZEYTİNYAĞLI KURABİYE
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağından biraz fazla tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat veya 2 çay kaşığı
kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için 1 yumurta beyazı ve susam
Yoğurma kabına yoğurt,yumurta sarısı ve şeker konur.Mikser yada çırpıcıyla şeker eriyene kadar çırpılır.Üzerine zeytinyağı,bir miktar un ve karbonat eklenir.Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edilir.Hamur üzeri kapalı olarak yarim saat dinlendirilir.Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.Tezgahın üzerinde kurşun kalem kalınlığında yuvarlanır.Çubuk ortadan ikiye katlanır.ve bükülerek burgu yapılır.Kurabiyeler önce yumurta beyazına sonra düz bir tabaktaki susama batırılır.Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.not:ben kabartma tozu kullandım.5.5 su bardağı un yetti ve benim kurabiyeler 25 dakikada pişti
Etiketler:
ankara,
bursa,
eskişehir,
farklıtarifler,
hatay,
ıstanbul,
kurabiye,
kurabiye tarifleri,
leziz,
margarinsizkirabiye,
sağlık,
sağlıklıtarifler,
tatlıkurabiye,
zeytinyağı,
Zeytinyağlı kurabiye
HAVUÇLU KEK
HAVUÇLU KEK
🍀4 yumurta
🍀2 su bardağı tozşeker
🍀3-3,5 su bardağı un
🍀1 su bardağı sıvıyağ
🍀1 su bardağı dövülmüş ceviz 🍀1.5 tatlı kaşığı tarcin
🍀2 paket kabartma tozu 🍀3 su bardagi rendelenmis havuc (tepeleme)
🍀1 su bardağı süt
🍀isteğe göre vanilya
Yumurtaları ve şekeri köpürene dek çırpalim.Sonra diğer malzemeleri ekleyip biraz daha çırpalim.En son havucu ve cevizi ekleyelim.Yaglanmis borcama yada kalıba dökelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pisirelim.Ilıyınca dilimleyelim.Ilk kez yaptım ama sonuç süper(malzemeler oda sıcaklığında olsun)
Etiketler:
bebek,
bebekyemekleri,
beğeni,
çocuk,
doğumgünü,
gurme,
Havuç,
havuçlucevizlitarçınlı,
havuçlukek,
kek,
kektarifleri,
mükemmel,
şahaneyemektarifleri,
takip,
tarçın,
toplantı,
turuncu
PİZZA
EV YAPIMI PİZZA
Hamuru icin
🍕4 su bardagı un
🍕1 su bardağı su
🍕1 büyük çay bardağı süt
🍕5 yemek kaşığı sıvıyağ
🍕1 tatlı kaşığı kuru maya
🍕1 tatlı kaşığı şeker
🍕1 tatlı kaşığı tuz
Hamurun üstüne
🍕1 yemek kaşığı domates salcasi
🍕2 iri diş sarmısak
🍕Tuz,kekik,varsa fesleğen
🍕2 kaşık siviyag
Üst malzeme 🍕250-300 gr Kaşar peyniri
🍕250 gr Salam,Yarim halka sucuk,6-7 sosis
🍕Zeytin,mısır,biber,çeri domates
Sütü ılıtın .Maya ve sekeri ekleyip karistirin.15 dk bekleyin.Yogurma kabına unu koyun.Ortasini açın diğer malzemeleri ekleyip hamuru yoğurun.En az 1 saat mayalandirin.Diger taraftan malzemeleri doğrayin kasari rendeleyin. Salçayı sulandirin.Içine sarmısak,tuz,az şeker,kekik sıvıyag koyun karıştırın.Mayalanan hamuru büyük fırın tepsisi büyüklüğünde ya da yuvarlak istediğiniz gibi merdaneyle açın.Yaglanmis tepsiye yayın.Üzerine salçali sosu sürün. Çok az kasar serpistırın.Malzeme tutsun.Sonra üzerine yukaridaki yada istediginiz malzemeleri mantar,pastırma,tavuk vb koyun.190 derecede pişirin.Fırından çıkarmaya yakın kasar peynirini serpin.afiyetbalseker olsun.Denemenizi tavsiye ederim.Bız bayildik👌👌🍽🍵
SUSAMLI ÇUBUK
SUSAMLI ÇUBUK
🎀1 kahve fincanı zeytinyağı
🎀1 adet yumurta(beyazı üzerine)
🎀200 gr margarin
🎀Yarım su bardağı ılık su
🎀1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe gore)
🎀1 çay kaşığı kabartma tozu
🎀1 tatlı kaşığı tuz
🎀4,5-5 su bardağı un 🎀Susam
Yumuşamış margarin,zeytinyağı,yumurtanın sarisi,tuz,mahlep,ılık su ve kabartma tozu yoğurma kaybında parmak uçlariyla birbirine yedirilir.Un yavaş yavaş eklenerek orta sertlikte bir hamur yoğrulur.15 dk dinlendirilir.Ceviz büyüklüğünde parça alınıp kalem şeklinde yuvarlanır.Çubuklar önce düz tabaktaki yumurta beyazına, sonra başka bir düz tabaktaki susama bulanir.Az yaglanmis tepsiye dizilir.Ben birazini da kurabiye şekli verdim pastanedeki tuzlu kurabiye gibi oldu.😍😍190 derecede pembelesene kadar pişirilir.Soguduktan sonra teneke bir kutuya koyarsanız günler sonra bile tazeliklerini korurlar.Afiyetolsun👌👌.Allaha emanet olun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
PATATES SALATASI TARİFİ|PATATES SALATASI NASIL YAPILIR
PATATES SALATASI 5 adet patates 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 4-5 dal ince kıyılmış taze soğan 1 adet iri ku...

-
ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI 🎀1 çay bardağı şehriye(arpa veya tel) 🎀2 adet kalçalı but 🎀1 yemek kaşığı tereyağı 🎀1 yemek kaşığı...
-
EV YAPIMI PİZZA Hamuru icin 🍕4 su bardagı un 🍕1 su bardağı su 🍕1 büyük çay bardağı süt 🍕5 yemek kaşığı sıvıyağ 🍕1 tatlı kaşı...
-
UN KURABİYESİ 1 paket sanayağı veya tereyağ (oda sıcaklığında) 4 kahve fincanı un 3,5 kahve fincanı mısır nişastası 2 kahve fincanı ...