27 Aralık 2017 Çarşamba

HAVUÇ TOPLARI



        HAVUÇ TOPLARI
🌰1 paket petit beurre bisküvi (200gr)
🌰2 su bardağı tozşeker
🌰125 gr margarin
🌰1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık içi
🌰600 gr havuç
🌰1 paket vanilya
Bisküvileri iyice ufalayın.Havuçları yıkayıp kazıyın ve ince ince rendeleyin.Bir tencerede rendelenmiş havuç,şeker ve bir bardak suyu karıştırıp pişirin.Havuçlar macun halini alıp biraz kizarinca ateşten indirin.Dövülmüş bisküvileri,eritilmiş yağı,ceviz içi ve vanilyayı tencereye ekleyin.Karıştırarak yoğurun.Karışımdan  ceviz büyüklüğünde parçalar alın.Elinizle yuvarlayarak hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.Havuç ve bisküvinin birleşiminden böyle güzel bir sonuç çıkacağını beklemiyordum  şaşırdım lezizmi leziz bir tatlı oldu😋👌..afiyetolsun😊..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PATATES SALATASI TARİFİ|PATATES SALATASI NASIL YAPILIR

                               PATATES SALATASI 5 adet patates 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 4-5 dal ince kıyılmış taze soğan 1 adet iri ku...